hello friday!

idag är de flesta lediga och här sitter jag på jobbet. jag är trött idag, men det är väl för att jag var ute rätt mycket igår och sovit väldigt dåligt inatt. sen har viruset inte släppt sitt krampaktiga tag om mig, vilket tar extra mycket på energin att aldrig få känna sig frisk. halsont varje morgon och vissa mornar och nätter undrar jag om jag har feber.

motivationen runt hästen har fallerat totalt. pappa åker till USA i slutet av månaden o då är pållan mitt ansvar. måste åka iväg med tösen på vaccination och ev tävlingar. kosseträningen som jag längtat efter i flera månader har nu blivit inställd. ridningen har vi inte tagit tag i utan istället bara tömkört hästen lite varje dag.. känslan av att "börja om från början igen" skaver. men denna gången blir det nog inte så mycket upptåg, bytet från müsli till pellets har gjort extrem skillnad!

men hopplösheten att det är två steg framåt och tre steg tillbaka känns tung. när vi prövade att tömköra henne med loksele o allt, så ser man att hon är i sitt rätta element. hon tittar, är uppmärksam, men bär upp sig med stor stolthet. underbar känsla. hon som i vanliga fall skuttar för det mesta i dikeskanten...

trevlig helg alla

Morgonprommis

 
Första promenaden efter en lång sjukvecka. Faktiskt inte rört mig ur hemmet på hela veckan, det är nästan så man blivit lite tokig och klaustrofobisk... Viruset har äntligen brutit ut och börjar lugna sig. Nu sitter det bara mycket i bihålorna och i halsen, med en lugn arbetsvecka hoppas jag på att bli helt frisk! 

Äntligen fått hem utemöblerna och de ska slipas, betsas och få dynor. Sen ska vi ta bort alla stenar som ligger på tomten och lägga jord för att fylla hål och ojämnheter, lägga gräsfrön och rycka mossa. Ena längan på rabatten ska bort och fixa till den andra med ny jord och blommor, häcken skall klippas, staket och grind ska upp. Så här hemma har vi projekt som räcker och blir över. :) Så får vi hoppas att vi får klart allting till sommaren annars får en del bitar vänta.

Zip har fått utlopp för sin överskottsenergi med mycket spring och hjärngympa. Nu ska jag sätta mig och plugga innan M-li kommer på fika :) 
See ya

Busponny! :)

Fiddeli är en snäll häst och gör för den största delen alltid vad hon blir tillsagd utan tjafs. Och för det mesta är det faktiskt hon som gör rätt, det är bara vi där uppe som krånglar till det! Det syns direkt på henne när man gör rätt... Men även hon kan ha sina dåliga dagar, då hon inte vill arbeta, inte "orkar". Om man kan slippa undan så varför inte försöka? 
Denna lilla ängel med två djävulsvirvlar i pannan (som de i ödeshög kallade det) märks ibland. Och tidigt i förra veckan var detta en sån dag. Och då får jag ju inte ge mig. Det är bara till och traggla till hon ger upp och inser att jag har mer tålamod än vad hon har. Jag skulle fatta en galopp med henne ett varv, vilket resulterar i att - hon sätter av rakt in i ridhusväggen med huvudet rakt upp i luften så jag inte kan göra någonting! Så det blev typ 40 varv av galopp i slutänden. Men jag vann.
 
Här kan ni se filmen: (syns den inte så tryck här på länken! https://www.youtube.com/watch?v=g5Xovy-lkOM)