Fart och fläng

 
Idag är sista nattpasset innan semester. Kroppen skriker efter sömn då jag inte kunde sova när två överlyckliga män skuttade och tjoade på nedervåningen då HV tog täten i hockeyn. Härligt då är gubben glad :) 

Nu känner jag i hela mig att vi båda bara behöver bort ett tag.
 
Efter lunchen med lilla familia så flängde jag och pappa iväg efter kattmat, fästingmedel till katter, hästmat, ballerinaskor osv.. Var helt färdig när vi kom hem av all stress..
 
Lagom tills jag landade i soffan plingade snickarn på dörren! Roligt att äntligen få ett ansikte på den man hört så mycket om på senaste tiden.. (Bara positivt ska jag väl tillägga då hihi). Jättetrevlig på alla sätt o vis!! Mittemellan alla papper som flög i vardagsrummet på ritningar av vatten och el så påpekade Lucas att jag hade gjort "den hittills bästa ritningen han sett i Sverige" :D 

Hahaha.. Jag fick mig ett gott skratt och leendet spred sig i ansiktet. Någorlunda bra måste den iaf va efter lagt mer eller mindre 21 timmar på den... ;) Nu hoppas vi bara att jag inte glömt nåt. :) 
 
Ut till pållarna en sväng. Dom är så härliga dom små liven. Imorgon är det sista arbetsdagen på gården. På lördag ska jag bara ägna min tid till hästarna och packa... Mys <3 

Inre lugn

Fick kommentaren idag på jobbet "du ser så utvilad ut. De lyser om hela dej".

Exakt så känner jag mig! Sen hästarna kommit till Bäckaskog är det som att jag äntligen fått inre frid. Jag kan själv påverka hästarnas levnadssätt fullständigt och ha det på mitt sätt.. att se Svarten så harmonisk gör mitt hjärta gott. Staffan trivs lika bra med hästarna hemma, han har sina pratstunder med pållarna på mornarna och upplever också mysfaktorn. 


Alla prylar är på plats i garaget. Varit flitig med skruvdragaren idag. Stolar har hamnat framför garaget så man kan mysa i solen med utsikt över hästarna i sommar. Det har varit en produktiv dag.

Lunch på HC med min andra hälft och jobb sedan 13.30 till och med 21.30.

Imorgon ska jag åka o köpa hönät på Hööks, köpa nya shorts o ballerinaskor innan avresan och växla pengar. Någonstans mellan nästa möte så ska jag hinna sova innan nattpasset (sista passet innan semester!!!) 

Å på fredag blir de nästa hagbygge😄
Älskar när det är full fart... diggar att jag och S samarbetar så bra som vi gör. Vi vet att så länge vi hjälps åt - löser sig allt. Det gör mig trygg. Underbara man.

Ha en fin dag alla 😊

Äntligen hemma!

 
 
 
Kom hem efter nattpasset kl 7.30, somnade en timme efteråt. Vaknade till igen kl 10, har aldrig hänt förut efter man jobbat ett sådant pass... Visar ju bara på hur exalterad man är att dagen med stort D äntligen är här! Kl 12.30 masade jag mig upp ur sängen och satte mig framför tvn för att lugnt äta min frukost.
 
På med transporten runt 14-tiden och mot Solvik. Svarten hade en speciell blick i ögonen idag när jag hämtade honom ur hagen. Han kändes förväntasfull och glad. Han klev på transporten i ett kick även fast det var 1 år och 3 månader sedan vi lastade senast. (Lite fy skam där va?)
 
Väl hemma på gården, var skotarn som skulle samla ihop riset på gården i full gång. Så vi bestämde oss för att lasta ut pållen utanför garaget. Mellan huset och garaget alltså. Sedan gick jag ner mot hagen och ställde oss utanför lilla garaget. Av med alla benskydd och atteraljer, på med nytt, torrt täcke och ut i hagen. 
 
Förvånansvärt nog reagerade Svarten varken på skotarn eller att han var ensam till en början utan nöjde sig med att jag och pappa var inom synhåll när vi gick och pysslade. Känslan av att Svarten stod hemma hos oss, på gården, i lugn och ro - känslan var övermäktig. Har drömt om detta i hela mitt liv. Och på gården med mannen i mitt liv... Underbart! 
 
Pappa åkte till Solvik medan jag fortsatte plocka i ordning och därefter äta lunch. Svarten drog några repor i hagen, kändes mest som lyckoskutt! Men började också gnägga och trodde att ekot från sitt eget gnägg gentemot stora garaget var en annan häst... Hehe. Sötnos.
 
Lämnade honom efter två timmar, åkte och handlade kvällsmat och gjorde en liten visit på Solvik. Körde bajstvätt och åt daimtårta. Hehehe. Härlig kombo va? Några sista skratt och lämnade gården med blandade känslor - lycka & harmoni för framtiden men även vemod att lämna stället man spenderat de senaste åren.
 
Maja kom & lastade ur sin lilla tvååring och det var ju inga konstigheter. När jag tände lampan i tvättstugan var det två killar i hagen som reagerade. Helkoll på vad vi pysslar med i huset. Gick ut och gav grabbarna lite kvällsmüsli i hagen och allt var kolugnt. Satte på min spellista med "soulmusic" som jag kallar det. Ingen sångröst utan endast lugn, harmonisk musik. Det och hästarnas tuggande innan sovdags - harmoni... Svarten verkar väldigt mycket lugnare bara på ett par timmar. Sjukt. Men så härligt att se! Tömde bilen på de sista hästsakerna och organiserade det sista i garaget så allt var på sin plats. Japp... Organisering är jag i ett nötskal. Typ "var sak har sin plats" är mitt motto. Så skönt att äntligen få ha sin egen ordning :) Och fint bidde det. 
 
Nu ska jag ta mig ett bad och en kopp te innan jag kryper till kojs..
Tack alla fina därute. Jag tror ni vet vilka ni är.
Kram & godnatt.