Drama i blogg- & hästvärlden

 
 
Alltså, nöjet av Kristins telefonsamtal ikväll då hon berättar om någon snubbe som har lagt in en bild på nån sketen barfotahov från något forum och sedan skrivit om henne, som att det var hennes hästs hov och därefter skrivit en massa sjuka saker. (De hade haft en vild konversation angående hästar som är barfota/skodda). Detta blev något hett och slutar med ett gapskratt från min sida när jag läser bloggen...
 

Jag kan bara säga en sak om natural horsemanship:
 
1. Vi är inga hippien, vi värnar om djuret. Allting skall vara så naturligt som möjligt för hästen, i den mån som det går och är nyttigt för den. VI FÖRMÄNSKLIGAR DEN INTE. Alltså - inga täcken när det är typ 20C ute och sol, så fort det börjar regna, slänger vi inte på de ett regntäcke, finns det träd i hagen klarar de sig bra om det inte är så kallt. Inga inspänningstyglar - då vi faktiskt lär oss att rida utan dessa osv. osv. Självklart finns det också måtta.
 
2. Att alla hästar skall äta havre är bara skadligt. Man behöver inte ge havre om hästen redan är pigg, endast om denne behöver den/gör av med den energin. Ge hellre pellets som bara innehåller vitaminer istället.
 
3. Boxar skall ha vissa mått, att säga att den ska vara så liten som möjligt är faktiskt djurplågeri. När dom kommer o inspekterar ditt stall tror jag inte det är så himla kul. Jag väntar dock med en finurlig min!
 
4. Att vi i westernvärlden vill ha naturliga manar är väl inget dåligt? Våra djur blir bättre skyddade av knott & mygg samt att de ser ut som HÄSTAR. Vi vill inte ha någon fjollman (JUST DET - vi kallar er fjollor, men att bli kallad hippie är fan en fördel i detta läget) som står rakt upp och knappt är längre än 5 cm.
 
5. Visst det finns självutnämnda experter och NH-vetare, men det är det som är tjusningen. Alla kan lära sig av varandra, få använda det de tycker är bäst inom alla filosofier och sedan köra på det. Om man inte fick ha en egen åsikt, en egen tanke och egna teorier går vi ju tillbaka några århundraden. Vilken sten har du legat under?
 
Ta dig en titt på filmen "BUCK" med Buck Brennaman och se filmen "wild horses wild ride" och kom tillbaka och käfta och ljug oss lite mer upp i ansiktet sen. Jag lovar att vi kommer ha övertaget :)