Drama i blogg- & hästvärlden

 
 
Alltså, nöjet av Kristins telefonsamtal ikväll då hon berättar om någon snubbe som har lagt in en bild på nån sketen barfotahov från något forum och sedan skrivit om henne, som att det var hennes hästs hov och därefter skrivit en massa sjuka saker. (De hade haft en vild konversation angående hästar som är barfota/skodda). Detta blev något hett och slutar med ett gapskratt från min sida när jag läser bloggen...
 

Jag kan bara säga en sak om natural horsemanship:
 
1. Vi är inga hippien, vi värnar om djuret. Allting skall vara så naturligt som möjligt för hästen, i den mån som det går och är nyttigt för den. VI FÖRMÄNSKLIGAR DEN INTE. Alltså - inga täcken när det är typ 20C ute och sol, så fort det börjar regna, slänger vi inte på de ett regntäcke, finns det träd i hagen klarar de sig bra om det inte är så kallt. Inga inspänningstyglar - då vi faktiskt lär oss att rida utan dessa osv. osv. Självklart finns det också måtta.
 
2. Att alla hästar skall äta havre är bara skadligt. Man behöver inte ge havre om hästen redan är pigg, endast om denne behöver den/gör av med den energin. Ge hellre pellets som bara innehåller vitaminer istället.
 
3. Boxar skall ha vissa mått, att säga att den ska vara så liten som möjligt är faktiskt djurplågeri. När dom kommer o inspekterar ditt stall tror jag inte det är så himla kul. Jag väntar dock med en finurlig min!
 
4. Att vi i westernvärlden vill ha naturliga manar är väl inget dåligt? Våra djur blir bättre skyddade av knott & mygg samt att de ser ut som HÄSTAR. Vi vill inte ha någon fjollman (JUST DET - vi kallar er fjollor, men att bli kallad hippie är fan en fördel i detta läget) som står rakt upp och knappt är längre än 5 cm.
 
5. Visst det finns självutnämnda experter och NH-vetare, men det är det som är tjusningen. Alla kan lära sig av varandra, få använda det de tycker är bäst inom alla filosofier och sedan köra på det. Om man inte fick ha en egen åsikt, en egen tanke och egna teorier går vi ju tillbaka några århundraden. Vilken sten har du legat under?
 
Ta dig en titt på filmen "BUCK" med Buck Brennaman och se filmen "wild horses wild ride" och kom tillbaka och käfta och ljug oss lite mer upp i ansiktet sen. Jag lovar att vi kommer ha övertaget :) 

livet ler mot mig!så glad för allt just nu. just keep goin! hästar, vänner, sambo, mina världsbästa päron. de är livet <3
man kan ju bara undra va sommarens bravader kan bjuda på... emelie&emeli, nu är guld värda. kosseträningen var kanon. en lättlastad häst, hjälpsamma flickor som skötte sig själva.. kunde inte be om en bättre backup! :) brian kronborg var en rolig "sun of a gun"
nu håller vi tummarna för att hanna o fiddeli klickar i karlskrona. man får helt enkelt se det så att allting har sin tid, o jag känner att jag är redo för nåt nytt även fast fiddeli lärt mig mkt o har en speciell plats i mitt hjärta.. hanna hoppas vi på, hon verkar reko! om alla bitar faller på plats kanske man får drömpållen, fortsättning följer...

-

 
 
Det är alltid enklare att ge upp än att fortsätta kämpa. Du får, orken tar slut om man aldrig får nåt tillbaka. Men är det så du vill bli ihågkommen? To be a quitter?
Aldrig i hela mitt liv. Men jag kommer inte heller le när du kastar skit på mig.. Invänta returkastet.
 
Be strong and carry on.